24. jul, 2018

Velkommen om bord..

.. på MS Nordstjernen :) Det var her matmor og matfar oppholdt seg på det meste av turen til Svalbard. De både sov og spiste ombord.

MS Nordstjernen er oppkalt etter Nordstjernen, Polarstjernen eller Stella Polaris, stjernen som er berømt for å hjelpe skip til å navigere nord i århundre, helt tilbake til vikingtiden.

Skipet ble bygd til Hurtigrutens Kystflåte i 1956 og i 2000 ble modernisert for eksklusive arktiske seilinger. Hun har fortsatt den flotte aura fra de gamle atlantiske skipene, og innehar bl.a. spisesal, bar, en kafé, panoramasalong og et bibliotek.

Det er koselige innvendige og utvendige lugarer med køyesenger i de fleste rommene. Alle rommene og dekkoverflaten har det gamle, vakre tregulvet, som lager en helt spesiell atmosfære. MS Nordstjernen har fortsatt all sin originale kunst om bord. Det var heller ingen dekning på turen og det, kombinert med midnattsol, gjorde at tid ikke var noe en tenkte på. Alle om bord kunne senke skuldrene og bare nyte alle inntrykkene der og da.

Ombord på MS Nordstjernen var det også gummibåter slik at alle ble kjørt i land for guidede turer 2 ganger om dagen :) Dette vil vi fortelle mer om senere :)

MS Nordstjernen og dens mannskap sørget for en innholdsrik og spennende ferie med god mat! Matmor sa de fikk 3 varme måltider om dagen med dessert etter hvert måltid. Kunne nesten se det på matmor da hun kom hjem, kan du si ;) Først trodde jeg hun hadde tatt med god mat til meg under genseren, men dengang ei ;)

I morgen skal vi vise dere en av breene de så :)

Ønsker dere en fin fin kveld!

Ruskekos!