28. apr, 2018

Dell og hennes to små <3

God lørdag!

I går ettermiddag fødte Dell disse to søte søyelammene :) De er ikke så store, men veldig fine! Hun ene er viltfarget brun (rompa t.v.) og hun andre er mørkere brun med hvite felter. Hun har bl.a. et hvitt lår. Egentlig skal vi ha navn på E i år, men siden hun har hvitt lår er hun blitt oppkalt etter selveste Sophia Loren og heter derfor Sophia låret. For ikke å gjøre forskjell har også søsteren fått navn og hun heter Ell og er oppkalt delvis etter sin mor <3 De fire andre lammene har ikke fått navn enda.

Lille Ell er forresten skikkelig kosete og matmor fortalte at hun sovnet på fanget hennes med hodet innenfor varmedressen to ganger i dag <3 Hvor søtt er ikke det? Men så er Dell også veldig glad i kos :)

I dag ble også Bamsemums og søyelammene henns sluppet ut til de andre sauene. Det er ganske brutalt ute i den store verden. Mange var nysgjerrige på de to små, noen virket også sjalu og et par av fjorårslammene som ikke skal ha lam selv hadde VEDLIG lyst til å leke med de. De løp etter de små lammene og hoppet og spratt! De får nok mye moro sammen når de små bare blir litt større. Heldigvis roer knuffingen seg ganske fort blant de voksne så det er rolig i fjøset nå.

Egentlig er det vel 5 søyer som er klare for lamming nå, men det skjer ingenting der nede. Kommer kanskje ett skikkelig rush den dagen det er fullmåne ;)

Matmor vil ha dataen så hun får jobbet litt før lammerushet kommer. I går satt hun i fjøset fra 15.00-17.00 i forbindelse med lammingen og hun var mange turer i fjøset tidligere på dagen. I dag har hun vært nede der nesten hele dagen syns jeg. Hun har visst forberedt til det kommer flere lam!

Vi skrives!

Ruskekos!