21. apr, 2018

Etter klipping!

God lørdags morgen!

Etter klippingen ble det plutselig mye bedre plass hos sauene ;) Jeg tror de syns det var deilig å få av seg all ulla, men det blåser endel både i går og i dag så de syns det er godt å være litt inne nå :) De tusler ut for å spise også legger de seg inne for å drøvtygge.

For noen dager tilbake hadde vi ei søye som kastet lammet sitt. Å kaste lammet er et uttrykk man bruker når en sau føder et dødt lam. Det skjer dessverre innimellom. Etter klippingen i går virket hun litt medtatt så matmor og matfar fulgte med på formen hennes. Hun drakk bra, men ville ikke ha mat og legger seg ikke ned. Hun fikk derfor en liten krok for seg selv i går kveld med nytt strø, tilgang på mye vann og mat. I tillegg fikk hun på seg dekken for hun stod og skalv. Hun viste bitte litt interesse for maten så de bestemte seg for å se det an til i dag. Formen hennes var dessverre helt lik som i går kveld så nå er veterinæren tilkalt så får vi håpe at det er litt mineraler og vitaminer som skal til for at hun bli pigg igjen :)

Pga. sykdom i fjøset ble fjellturen utsatt på ubestemt tid sier matmor. Jeg ble ganske skuffet, men skjønner at syke dyr kommer foran og begynner jo å bli vant til at jeg den neste mnd. kommer til å bli prioritert etter sauene og lammene. Litt vondt, men jeg får tåle det. Det går heldigvis over og det er like kjipt for både lillesøster og meg. Heldigvis har jeg fått ut senga mi på trappa så jeg kan ligge der å kose meg, så jeg får tusle ut igjen og nyte dagen så godt det lar seg gjøre <3

Stor ruskekos!