1. feb, 2018

Mye snø og ekstraordinær båndtvang!

God torsdagsmorgen!

Jeg vil starte dagens blogginnlegg med noe viktig! Det er kommet masse snø nå mange steder i landet og mange kommuner har opprettet ekstraordinær båndtvang for å ivareta sikkerheten til hjorteviltet og da kanskje spesielt rådyrene. I går leste jeg på VG at 4 rådyr enten var skadet slik at de måtte avlives eller sprengt så de døde etter å ha blitt jaget av hund. I tillegg stod det at det hovedsaklig var fuglehunder som hadde gjort dette. Jeg blir så trist for at folk ikke bare kan vise hensyn og ikke minst vise respekt for andre dyr også!

Folkens! Vær så snill å overhold båndtvangen i den ordinære båndtvangsperioden, respekter når det blir innført ekstraordinær båndtvang og ha hunden i bånd når du går i skiløypa! Det er ikke bare ville dyr som er redd hunder men også endel mennesker! <3

Til info søkte vi om dispensasjon fra den ekstraordinære båndtvangen i jaktterrenget vårt, men det er fordi det ikke er hjortevilt der på vinteren. Vi fikk innvilget søknaden i går, men det står klart og tydelig i svaret at tillatelsen opphører med en gang hvis det oppdages hjortevilt i terrenget!

Det var dagens alvorsord, nå til alt det koselige :) Huttetu som det snør! Bildet av meg ble tatt i en grop matmor gravde på jordet på tirsdag og etter det har det nok kommet ytterligere 30 cm. med deilig puddersnø. I dag er det meldt overskyet og mer snø, mens i morgen er det meldt knall sol! Planen til matmor er derfor å jobbe i dag for hun har et møte senere i dag også skulker vi jobb fra morningen av i morgen og stikker til fjells med kamera :) Matmor og matfar har også planlagt en måneskinnstur på kvelden så det blir en toppers dag! Nå har jeg akkurat vært ute å lekt med lillesøster i puddersnøen så nå tenker jeg vi skal slappe av litt før vi må ut igjen å leke mer ;)

Ønsker dere en riktig fin torsdag og som jeg gleder meg til fredag!

Stor ruskekos! :)