5. nov, 2017

Fjelltur!

God søndagskveld!

Håper dere har hatt en fin søndag! Her har det vært et par plussgrader i dag men matmor og jeg prøvde oss på en liten fjelltur fra morningen av! Det gikk heller så som så ;) Det var endel snø og ikke barfrost så det ble altfor tungt for matmor, den pingla ;) Hun gikk å gnålte om at hun skulle hatt ski og at det var helt håpløst med så mye snø ;) Jeg merket jo at det var tungt men samtidig var det fantastisk deilig med den nysnøen som kom i natt så jeg benyttet enhver anledning til å rulle meg ;)

Etter en 20 minutters gange i tungt terreng snudde vi også gikk vi en tur langs veien så vi skulle få vært ute en stund :) Det var nysnø i veien også og ingen andre biler på fjellet så jeg løp litt ut i terrenget og lette etter fugl også spurtet jeg litt frem og tilbake på veien :)

Etter ca en time ute vendte vi nesa hjemover, men på vei tilbake oppdaget matmor en stor flokk med orrfugler som satt i terrenget. Hun lusket seg opp og avfyrte skudd, men bommet! Jeger bom bom altså! Men jeg fikk allikevel ut igjen av bilen for å søke over området! Skikkelig stas og jeg måtte selvfølgelig benytte sjansen til et skikkelig ekstra søk mens jeg var ute :) Matmor ville også ha meg inn under en busk for hun så fuglespor under busken, men jeg fikk det ikke med meg. Da vi passerte busken for andre gang derimot, ja da kjente jeg den deilige lukten av en orrfuglfjert! ;) Jeg tok en fin stand og ventet på matmor før jeg fikk beskjed om at jeg kunne krype under buska for å sjekke! Jammen fant jeg ikke ei orrhøne som flakset ut fra buskeleggen og nesten rett i bena på matmor og det var akkurat så vidt hun slapp unna gapet mitt! Skikkelig action men ingen fugl med hjem i dag! Moro lell og det er jo greit at orrhønene som skal legge egg overlever sesongen, så kanskje det blir flere til neste år :)

Resten av dagen har jeg for det meste sovet og den som sover synder ikke så da er jo den saken grei :)

Stor ruskekos!