7. okt, 2017

Stolt!

God lørdag!

Matmor mente at det ikke kunne gå noe særlig dårligere i dag enn i går, så jeg fikk en ny sjanse i dag! Matmor hadde også med seg et lite ess i ermet, nemlig hagla. Så da var vi klare da. Klokken 08.30 gikk vi ut. Klok av skade fra gårsdagen gikk vi i dag ut med fin motvind, nye batterier i GPS`en (ikke at det hjelper når den kobler ut, men men) og delvis overskyet vær! Og ikke minst hagla. Matmor er ingen ihuga jeger og har ikke skutt så mye i sitt liv og aldri for meg, men siden jeg fort kan bli litt selvstendig når jeg lukter fuglen så så hun det som eneste mulighet til å få meg mer interessert i samarbeid. Poenget er at det har vært veldig lite rype i terrenget vi trener i og da syns ikke matmor det er riktig å skyte, men i år har det vært litt bedre i hele området rundt her så planen var å skyte noen få for meg i år, men planen var også at matfar skulle gjøre det. Siden han er så opptatt med elgjakt innså matmor at hun måtte ta ansvar selv.

Så da dro vi ut da matmor, hagla og jeg. Jeg startet med å søke veldig bra. Matmor var kjempefornøyd. Det var lite fugl i dag så jeg holdt på lenge helt til jeg plutselig fikk ferten av en liten rypefjert! Olala!!! Da løp jeg rett mot lukta, over en myr, helt til GPS`en koblet ut. Matmor løp etter, men det går ikke fort med henne i myra kan du si og da hun nærmet seg så hun rypene flakse hit og dit og innså hun kom for sent. Hun så to som landet midt mellom henne og meg, men de så jeg også, så da overhørte jeg skrikene og hylene hennes og tok like så godt med meg de i samme slengen. Etter endt herjing var jeg klar for å høre på matmor så da satte jeg meg ;) Okei, jeg fikk litt dårlig samvittighet da jeg så hvor irritert og lei seg matmor ble for at jeg rotet det til.

Heldigvis er ikke matmor av de som gir opp så lett, så vi fortsatte turen uten at det skjedde noe spennende. Da vi vendte nesa hjemover viste GPS`en at jeg tok stand bak en stein, men det var bare i et øyeblikk den viste det signalet, Matmor stoler ikke helt på meg så hun hastet i min retning og plutselig støkte hun noen ryper. Hun så hvor de muligens landet og merket seg dette. Vi jobbet oss sakte oppover mot det området, men jeg luktet ingenting og søkte både hit og dit! Da hadde vi vært ute noen timer og jeg begynte bli litt sliten noe matmor syntes var helt perfekt. Etter litt frem og tilbake kjente jeg rypefjert igjen og tok stand. En skikkelig bra en også og matmor var rett i nærheten. Hun kom frem til meg og ba meg sitte. Så gikk hun foran meg og bang! Vips lå det to ryper på bakken mens resten fløy et annet sted. Ah, så moro! Jeg fikk lukte, sleike og masse ros! Tror dere jeg var stolt eller? Resten av turen passet jeg veldig godt på at matmor fikk med seg begge rypene hjem. Jeg sjekket med jevne mellomrom at de var med også måtte jeg sleike litt nå og da! 3,5 time var vi ute i dag og jeg er allerede klar for nye eventyr i morgen! Men først skal jeg lade litt ute på plenen i sola!

Ha en fin lørdag!

Ruskekos!